GURME'S BLOG

SüT DANASI BONFİLEDEN ŞİŞ

2 Yorum

 

MALZEMELER:

  • 1 tane süt danası bonfile (veal tenderloin -highland farms’dan)
  • 1 büyük soğan, tuz
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Eti kaplıyacak kadar süt
  • 1 küçük kesilmiş domates
  • 1/2 küçük kesilmiş soğan
  • çöp şİş

HAZIRLANIŞI:

  1. Bonfile şişlik kesilir ve tuzu konur. Bir gece sütün içinde bekletilir.
  2. Ertesi gün sütten çıkartılır.
  3. Halka kesilmiş soğan ve zeytinyağı ilave edilip bir günde bu sosun içinde bekletilir.
  4. Çöp şişlere bir et bir soğan ve domates, tekrar et,soğan domates şeklinde dizilir.

ÜNLÜ BİR KASABIN ET TERBİYESİ İÇİN ÖNERİLERİ:

Lezzetli et mi yemek istiyorsunuz? O zaman etinizin pişirilmeden önce üç önemli safhadan doğru olarak geçtiğinden emin olun.

Birinci safha, kasapta dinlenme. Et 3 gün kasapta dinlenmeli.

İkinci safha, evde dinlendirme. Et 2 gün [48 saat] evde dinlendirilmeli. Çukur bir kap alın. Etinizi içine koyun. Tat versin diye etinizi tuzlayın. Daha sonra kabınızdaki etin üzerine çıkacak şekilde kaba süt koyun. Tuzlanmış et süt içinde 2 gün beklesin.

Üçüncü safha, terbiye ve lezzetlendirme. Dinlendirilmiş eti ızgaraya koymadan önce terbiye edip lezzetlendirmeniz gerekir. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç hususu sizlerle paylaşayım.

Dana eti ile kuzu etinin terbiyesi birbiribiden çok farklıdır.

Tuzlanmış, süt içinde iki gün dinlenmiş dana bonfileyi ızgaraya koymadan 30 dakika önce üzerine zeytinyağı sürün. Tuz ete tat verir. Zeytinyağı ise etin ızgarada kurumamasını sağlar. Eğer soğan tadını çok seviyorsanız bonfilenizin üzerine biraz da soğan suyu sürebilirsiniz. İşte bu kadar.

Aman dikkat! Dana bonfilenin üzerine daha başka hiç bir başka şey sürmeyin. Dana eti üzerinde ne kadar çok oynayıp üzerine başka malzemeler ilave etmek isterseniz et o kadar kimlik kaybeder. Bonfileniz yarım saat bu şekilde beklesin. Daha sonra ızgaraya koyun. İstediğiniz kıvamda pişirin. Afiyetle yiyin.

Kuzu şiş ise ızgaraya konmadan önce daha farklı bir şekilde terbiye ister. Tuzlanmış, süt içinde iki gün bekletilmiş kuzu şiş parçalarını ızgaraya koymadan 30 dakika önce üzerine eti lezzetlendirmek için hazırladığınız sosu ilave edin. Kuzu eti sosunuzu iyice emsin. Kuzu şişe ne kadar çok değişik soslar ilave ederseniz lezzeti o derece artar. Kuzu eti kimlik kazanır. Terbiye için kullanabileceğiniz malzemeler arasında limon, salça, kekik, sıvı yağ, sarımsak, soğan, karabiber, yoğurt, salça olabilir. Kuzu şişi sos içinde yarım saat bekletin. Sonra ızgaraya koyup pişirin. .

Aman dikkat! Kuzu pirzola yapacaksanız, kuzunun pirzolası natür yenir. Kuzu pirzolaya tuz ve yağ yeterlidir. Başka bir şey karıştırmayın. Kuzu pirzola ızgaradan indirilmeye yakın kekiklenirse tadına doyum olmaz.

2 thoughts on “SüT DANASI BONFİLEDEN ŞİŞ

  1. bence cok uzun bir tarif tamami

  2. Güzel detayli bilgiler var

Yorum bırakın