GURME'S BLOG

SARMISAKLI KİMYONLU IZGARA PATLICAN

Yorum bırakın

  1. 2 Patlıcan  verev kesilip zeytinyağıyla harmanlanıp ızgarada yada BBQ da pişirilir.
  2. Patlıcanın sosu: 1 ezilmiş sarmısak,1 kaşık küçük çintilmiş soğan, 2 kaşık limon suyu ve tuz karıştırılıp 5 dk bekletilir.
  3. İçine 3 kaşık zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı kimyon ve 1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber eklenir.
  4. Bu sos pişmiş patlıcanların üzerine konur.
  5. En üste keçi peyniri veya beyaz peynirle kıyılmış taze nane yada kişniş ( coriander) yaprakları serpiştirilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s