GURME'S BLOG

BALSAMİC SİRKELİ SEBZE GARNİTÜR

Yorum bırakın

Bu tarif özellikle BBQ (ızgara ) tavuk ve et yemeklerinin yanında güzel olur. Hemen hemen bütün arkadaşlarımında sık sık yemek davetlerinde yaptıkları bir garnitürdür.

  

 DSC_1011

MALZEMELER

 

  • 1 bunch asparagus ( kuşkonmaz)
  • 2 tane red bell pepper (dolmalık kırmızı biber)
  • 1-2 tane chinese eggplant ( patlıcan )
  • 1 kırmızı soğan
  • Zeytinyağı, tuz

SOS: 3-4 yk. zeytinyağı ile  3-4 yk.balsamic sirkesi, 2 diş ezilmiş sarmısak, tuz. ( Miktari artirabilirsiniz)


 

  1. Kısa kenarlı büyük bir fırın tepsisine parşömen kağıdı serin.
  2. Asparagusları yıkayın fırçayla üstlerine zeytinyağı sürüp tepsiye tek sıra dizin.
  3. Patlıcanları boylamasına 4-5 parçaya kesin, zeytinyağlayıp fırın tepsisine dizin.
  4. Biberleri ortadan ikiye ayırıp yağlayıp tepsiye koyun.
  5. Kırmızı soğanlarıda önce ikiye sonra dilim dilim kesip zeytinyağlayın tepsiye koyun.
  6. Sebzeleri fırında 500/260 derecede (broil) iki tarafları kızarana kadar pişirin.
  7. Soğduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz boyda ve şekilde kesin, üstüne zeytinyağı, balsamic sirke, tuz ve ezilmiş sarımsak sosunu döküp ızara tavuk veya et ile servis edin.

NOT: Çok fazla balsamic sos sebzelerin tadını kaçırabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s