GURME'S BLOG

Kızarmış ekmek üstünde Sote Mantar, Nane ve Parmesan

 

 DSC_1031

Ekmeğin hazırlanışı:

  • 16 dilim baget ekmeği
  • 2 diş sarmısak ortadan ikiye kesilmiş
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

  1. Ekmek dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürüp fırında sadece üst ısıyı kullanarak iki tarafınıda  kızartın.
  2.  Fırından çıkınca daha sıcakken iki tarafınıda  yarıya kesilmiş sarmısakla ovun.

 

Üstü için:

  • 2 yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • iki bardak kadar doğranmış değişik çeşitte mantar ( shiitake, oyster, yada sadece beyaz mantar)
  • Tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • 16 dilim parmesan peyniri

 

  1. Zeytinyağını 30 sn. ısıtın yeşil soğanın beyaz kısımlarını doğrayıp 30 sn. zeytinyağında çevirin.
  2. Mantarları ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın 4 dk. kadar mantarlar yumuşayana kadar ve biraz kızarana kadar pişirin.
  3. Limon suyunu soğanın yeşil kısımlarını ve naneyi ekleyip tadina bakin gerekiyorsa biraz daha tuz, biber ve limon suyu ekleyin.

Kızarmış ekmeklerin üzerine birer kaşık mantar ve parmesan peyniri koyun.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.