GURME'S BLOG

ŞARAP SOSLU MİDYE ( 2 kişilik)

Yorum bırakın

MALZEMELER

  • 500 gr. midye
  • 1 kuru soğanın yarısı
  • 5 diş sarmısak
  • 4 tane domates
  • 1 bardak beyaz şarap
  • tuz,karabiber,pul biber (Chilli flakes)
  • kıyılmış fesleğen ( maydonozda olabilir)


  1. Küçük doğranmış soğan ve sarmısakları zeytinyağında birkaç dakika şeffaflaşana kadar çevirin.
  2. Küçük doğranmış domatesleri kıyılmış fesleğeni ve şarabı ekleyip 10 dk. kadar kaynatın. tuzunu biberini ekleyin.
  3. Midyeleri tencereye koyup ağzını kapatın, arada sirada sallayarak midyelerin ağzı açilana kadar 2-3 dk. pişirin.
  4. Ekmekle yada önceden pişirdiğiniz spagetti ile servis edebilirsiniz.


Not: Midyeyi eklemeden önce domates sosunun kalınlaşması gerekir çünkü ne kadar iyi süzsenizde midyelerin suyu domatese geçip sosu zaten sulandıracaktır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s