GURME'S BLOG

PARMESAN PEYNİRLİ PIZZA HAMURU

Yorum bırakın

Çerez gibi bir şey, bütün bir tepsi bir anda bitebilir. İtalyan komşumuz yapmıştı, yemekten önce şarapla ve başka aparatiflerle beraber çıkartmıştı.

DSC_0445

Delikli bir tepsiye ihtiyacınız olacak.

  1. Pizza yapıyor gibi; hazır pizza hamurunu elinizle çekiştirerek önceden zeytinyağladığınız delikli  tepside yaymaya çalışın. Hamurun üstüne hafif zeytinyağı sürerseniz daha kolay yayabilirsiniz.
  2. Pizzadan daha ince yaymaniz gerekiyor( ağzınıza hamur gelmiyecek şekilde ince).Tepsinin uçlarına kadar hamuru getirdikten sonra biraz bekleyin hamur kendine gelsin, eger geri çekilme olmuşsa tekrar uçlara doğru yayın.
  3. Hamur 1/2 saat bekledikten sonra üstüne önce bol zeytinyağı sonra bol rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirin. En üstüne iyi cins kekik ve kuru fesleğen ( isterseniz red pepper flakes de koyabilirsiniz) serpiştirin.
  4. 400° F = 205° C dereceye ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Kendi hamurunuzu kendinizde yapabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s