GURME'S BLOG

KUZU ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI (4 kişilik)

3 Yorum

Annemin Yemeği.
DSC_0441

Malzemeler

  • 3 bardak arpa şehriye
  • 8 yk. zeytinyağı yada tereyağı
  • 3 bardak su ( et suyuda karıştırabilirsiniz)
  • tuz


  1. Zeytinyağı ile şehriyeleri orta ateşte karıştıra karıştıra pembeleştirin.
  2. Suyunu ve tuzunu koyun sonrada pilav pişirir gibi pişirin ( önce yüksek sonra kısık ateşte).
  3. Pilav piştikten sonra önceden haşladığınız  kuzu etleri ile karıştırıp servis yapın.


Kuzu:

Türkiyede kuzu eti parça et şeklinde satılıyor. Tencereye eti koyun, kapağını kapatın , su koymadan kendi suyunda ağır ateşte haşlansın.

Torontoda kuzu incik (lamb shank) genelde helal et satan İran kasaplarında var. Ben en son Superstore’un lamb reyonunda buldum, ikişer ikişer paketlemişler. Kuzu incikleri çok az su ile düdüklü tencerede en kısık ateşte 10 dk. pişirdim, liğme liğme oldular.


DSC_0391

Reklamlar

3 thoughts on “KUZU ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI (4 kişilik)

  1. çok nefis

  2. basit, lezzetli ve misafirler icin gosterisli bir tarif. tesekkurler

  3. güzele beniyor deneyeceğim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s