GURME'S BLOG

Karidesli Arpa Şehriye Pilavı

Yorum bırakın

Yapması kolay ve lezzetli bir pilav.  Pilava bütün özelliğini veren nanesi.

MALZEMELER:

  • 4 diş küçük kesilmiş sarmısak,
  • 10 tane pişmemiş donuk karides (orta büyüklükte)
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı evde kurutulmuş nane
  • 1 bardak arpa şehriye
  • 1 bardak kaynamış su

HAZIRLANIŞI:

  • Sarmısaklar zeytinyağında 30 saniye, kokusu çıkana kadar çevrilir.Yıkanmış, kabukları çıkartılmış, küçük küçük doğranmış karidesler eklenir. Rengi pembeleşene kadar pişirmeye devam edilir (1 dakika kadar).
  • arpa şehriye eklenip 1 dakika daha çevrilir, suyu ve nanesi ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.( 10 dakikadan az bir sürede pişer)


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s