GURME'S BLOG

PESTO SOSLU EKMEK

Yorum bırakın

Tarifi arkadaşıma ait; pesto sosundan dolayıda güzel kokulu bir ekmek.

MALZEMELER

  • 50 g. pesto sos
  • 16 g. taze maya
  • 10 g. zeytinyağı
  • 10 g. tuz
  • 550 g. çok amaçlı un
  • 250 ml. oda sıcaklıında su
  • 5 g. şeker


HAZIRLANIŞI

  1. Maya ve şekeri oda sıcaklığındaki suyun yarısı ile erit. 5-10 dk. kadar beklet.
  2. Unu ve tuzu karıştır, ortasına havuz yapıp mayalı sıvıyı bu çukura dök ve karıştır.
  3. Kalan suyu, pesto sosu ve zeytinyağını ekle ve 10  dk. kadar yoğur. Sonuçta nemli bir hamur elde edilecek.
  4. Hamuru derin bir kaba koy üzerini ört kabarmaya bırak ( 1 1/2 saat)
  5. Ikinci etapta hamuru 2-3 dk. kadar yoğur. İstediğin şekli verdikten sonra pişirme kabına koy ve tekrar üstünü örtüp hamur iki misli olana kadar kabart ( 1 1/2 saat).
  6. Hamur kabarınca üstünü bıçakla çentikleyip 400F/205C ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s