GURME'S BLOG

FOCCACIA


Focaccia; Piza ile Ekmek arası lezzette olup et yemeklerinin yanında yada fava, peynir, humus, rus salatası gibi şeylerin yanında servis edilir. Iliana Santini’nin tarifi.




MALZEMELER:

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 bardak ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 bardak un
  • tuz

HAZIRLANIŞI:

  1. Maya ve şeker 1/2 bardak ılık suya konup karıştırılır.
  2. Köpüklenmesi için 5 dakika beklenir.
  3. Tuz, zeytinyağı, un ve köpüklenmiş maya çukur bir kaba alınır.
  4. 1 buçuk bardak ılık su eklenerek karıştırılır.
  5. Elde ettiğiniz hamurun yumuşak fakat ıslak olmamasi gerekir.
  6. Hamur hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip üzeri örtülü olarak ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar bekletilir.
  7. Pişirmeden önce üzerine bol zeytinyağı sürülür, biberiye dalları (rosemary) ve çekirdekleri çıkmış zeytin konur,
  8. 350 ( Türkiye için 180 ) derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not: Kalan ekmeği buzlukta saklayabilirsiniz.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.