Focaccia; Piza ile Ekmek arası lezzette olup et yemeklerinin yanında yada fava, peynir, humus, rus salatası gibi şeylerin yanında servis edilir. Iliana Santini’nin tarifi.
MALZEMELER:
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 bardak ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 bardak un
- tuz
HAZIRLANIŞI:
- Maya ve şeker 1/2 bardak ılık suya konup karıştırılır.
- Köpüklenmesi için 5 dakika beklenir.
- Tuz, zeytinyağı, un ve köpüklenmiş maya çukur bir kaba alınır.
- 1 buçuk bardak ılık su eklenerek karıştırılır.
- Elde ettiğiniz hamurun yumuşak fakat ıslak olmamasi gerekir.
- Hamur hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip üzeri örtülü olarak ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar bekletilir.
- Pişirmeden önce üzerine bol zeytinyağı sürülür, biberiye dalları (rosemary) ve çekirdekleri çıkmış zeytin konur,
- 350 ( Türkiye için 180 ) derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: Kalan ekmeği buzlukta saklayabilirsiniz.