GURME'S BLOG

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

____________________________________________________________________________________________________

  • MALZEMELER
  • 2 fincan süt
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 yumurta (bir yumurtanın sarısı üstü için ayırılır)
  • tuz
  • 3 yufka

iÇ HARCI İÇİN:

  • Ispanak
  • Peyaz peynir
  • tuz

HAZIRLANIŞI:

  1. Yufka hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Birinci yufka serilir ve üstüne sütlü malzemeden sürülür.
  3. Yufka bir uçtan ötekine 6-7 eşit parçaya kesilir.
  4. İç harcı yufkanın kenarlarına konur. Bir uçtan ötekine üçken sarılır.
  5. ikinci ve üçüncü yufkada aynı şekilde sarıldıktan sonra yufkalar tepsiye dizilir.
  6. 1-2 yk. sütlü harçla yumurtanın sarısı karıştırılır ve böreklerin üstlerine sürülür ve susam ekilir.
  7. 350 (180) derecede kızarana kadar pişirilir.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.