GURME'S BLOG

FIRINDA SEBZE

 

Mutlaka yapın, ertesi günü soğuk dolaptan çıkmış hali bile çok güzel.

DSC_0964

Sebze miktarları aynı olmalı mesela

  • 4 tane havuç,
  • 4 tane Parsnip (yaban havucu)
  • 4 tane patates
  • 1 tane tatli papates
  • 1-2 tane kuru soğan
  • iki-uc  avuç mantar
  • 25-30 diş sarmısak
  • 3-4 yemek kaşığı balsamic sirkesi
  • 1/2 bardak zeytinyağı

Sebzeleri (sarmısaklar hariç) istediğiniz büyüklükte doğrayın, küp olabilir ince uzun olabilir, resme bakın ben nasıl kesmişim. Bol zeytinyağı ve birazda balsamicle harmanlayın. Sebzeler yumuşayıp, kızarana kadar 400 dercede pişirin, ben mantarları sebzeler yarı pişince, sebzelerin üstüne koydum hemen kızardılar zaten.( mantarlar yari yolda eklenecek unutmayın). Servisten öncede taze kekik (thyme)serpiştirin .

 

 

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.