GURME'S BLOG

Corn Flakes’li Tavuk


Meysundan bir harika tarif daha,ben bu tavuğu çok beyendim hatta buna çok benzeyen bir şey yemiştim üstünde corn flakes değil patates cipsi vardı cipste bir alternatif olabilir. Tarifleri tek tek yazıp yolladığın herşeyden öncede bize bu güzel yemekleri tattırdığın için teşekkür ediyoruz.

DSC_0538


Malzemeler

  • 750 gr iri kuşbaşi tavuk gögsü
  • 3 bardak sade corn flakes
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 250 gr dilimlenmiş mantar
  • 2,5 su bardağı başamel sos
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr krema

1- Tencere’de zeytinyağı’ni kızdırıp tavuk ve mantarlari ilave edin.
2- Arada karıştırarak tavuk etleri beyazlaşıncaya ve tavuğun saldığı su azalıncaya kadar pişirin.
3- Başamel sosunu ve soya sosunu ilave edip karıştırın.
4- Tuzu damak zevkinize göre ekleyin. Soya sosu tuzlu olduğu icin tuz ilave ederken dikkat edin.
5- Fırın’a girebilecek bir borcama 1-2 parmak kalınlığında tavuklu karışımı eşit bir şekilde yayin.
6- Tavuğun uzerine 1 parmak kalınlığında corn flakesleri yayın.
7- Corn flakeslerin uzerine kremayı gezdirin.
8- 200 C/430 F Isıtılmış fırında 25 dakika yada Corn Flakeslerin uzerleri kızarıncaya dek pişirin.
9- Fırından çikarıp 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Başamel sosunu kendiniz yapmak istemiyorsaniz , marketlerden alacağınız 400 gr’lıl Alfredo makarna sosuda kullanabilirsiniz. Alfredo sosu alırken sadesini veya peynirlisini tercih edebilirsiniz. Baharatli olanlar yemeğin tadını farklilaştirabilir.

Basamel sos icin diğer alternatif poşette satilan toz karisimi sütle kariştirip sosu hazrlayabilirsiniz.

Besamel Sos: 2 yk yag, 2 yk. un ile hafif pembelestirilir.2 bardak sut ilave edilip muhallebi gibi pisirilir.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.