GURME'S BLOG

Sebzeli Rulo


Bu tarifi yayınlarken şöyle düşünmekten alamadım kendimi, bizim yabancı bir ülkede yaşarken değişik tatlara ve tariflere açık olmamız normalken şimdi yemek blogları sayesinde Türkiyede yaşayanlarda görüp uygulama fırsatı buluyorlar bu güzel tatları. Meysunun tarifi.

DSC_0562

MALZEMELER


  • 1 paket krem peyniri (cream cheese)
  • 3 tbsp lor peyniri (ricotto)
  • 1 tbsp yogurt yada mayonez (sour cream)
  • 2 tane rendelenmis kabak
  • 2 tane irice kozlenmis kirmizi biber
  • 1 çay kaşığı  celery sal- olmasada olur
  • 1 çay kaşığı sarmisak tozu yada ezilmis sarmisak
  • 4 adet tortilla-(lavas yada ince pide)
  • 1-2 tbsp zeytinyağı
  1. Ricotto yerine lor peyniri, sour cream yerine mayonez, Tortilla yerine ince pide, celery salt ve garlic salt yerine de damak zevkinize göre istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  2. Zeytinyağında kabaklari yumusayıncaya kadar 7-8 dakika karıştırarak pişirin. İçine cok ince şeritler halinde kesilmiş kirmizi biberleri ve baharatlari ekleyin. 2-3 dakika kısık ateşte çevirin. Tamamen soğuması için bekletin. Buzdobinda bekletebilirsiniz.
  3. Krem peyniri, Ricotto ve sour kremi bir kabın içerinde ya da rondoda iyice karistirin.
  4. Kabaklar tamamen soğuduktan sonra, tortilalrin üzerine kenarlarda boşluk bırakarak önce peyniri , üzerine de kabaklı karışimi sürüp rulo yapin. Streçle sarıp 3-4 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
  5. Tortillaları sararken problem yaşamamak icin kenarlarında boşluk bırakmayi ve iç malzeleri soğutmayi unutmayın.

NOT:Bence bu tarif yufkaylada yapılabilir. Yufkaya sarıp 5dk. fırında tutup çıtır çıtır servis edilebilir.

DSC_0486

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.