GURME'S BLOG

HİNDİ SALATALI KIZARMIŞ EKMEK ( CROSTINI )

DSC_0520


  • 8 dilim tost ekmeği
  • 1 paket yumuşak krem peynir
  • 4 tane taze soğan
  • 2 tane kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı rosemary ( biberiye)
  • 1 tatlı kaşığı sarmısak tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kereviz tuzu
  • 2-3 dal taze sage ( adacayı) ya da 1/4 tatli kaşığı kuru sage
  • 2 cup didiklenmiş hindi
  • 1 cup cranbery chutney
  • süslemek için ceviz.
  1. 170 C / 350 F fırınınızı ısıtın.
  2. Tost ekmeklerinizin kenarıni çıkarıp 4’e bölün. 5-6 dakika ekmekler altın rengini alana kadar kizartin. Fırından çıkartıp soğutun
  3. Rondonuza krem peyniri, krem peyniri, soğanı, baharatları koyup 1-2 dakika hepsinin birbirine karışmasını sağlayin.
  4. Peynirli karışma hindi’yi ilave edip 2-3 saniye rondodan gecirin. Fazla uzun tutmayin ki hindi eti cok erimesin.
  5. Ekmeklerin uzerine 2 tatlı kaşığı kadar önce hindili karisimdan sürün sonra cranbery chutney ilave ederek yarin cevizle süsleyin.

Tavsiye:
Turkiye’de Cranbery chutney bulmak sanırım mümkün değil. Onun yerine fazla tatlı olmamak şarti ile vişne reçeli kullabilirsiniz.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.