GURME'S BLOG

Buğday Salatasi

DSC_0543



MALZEMELER

  • 1 cup aşurelik buğday
  • 1 cup çekirdeksiz taze üzüm
  • 3 sap cok küçük kesilmiş kereviz sapı
  • 1/2 cup iri dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı currant ( kuş üzümü )
  • 1/4 demet cok ince kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 2 yemek kaşığı çok küçük kesilmiş beyaz soğan
  • 1/2 tatli kaşığı tuz
  • Karabiber.
  1. Buğdayi iyice yıkayıp üzerine 1,5 cup yüksek ısida sıcak su koyup üstünü kapatın.
  2. 1/2 saat bekleyin. Kontrol ettiğinizde buğdaylar hala sert ise arada suyunu sıcak su ile degiştirip yumuşamasini sağlayin.
  3. Suyunu süzün, Bütün malzemeleri ilave edip kariştirin. Damak zevkinize gore tuz karabiber ve yağı azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.

Tavsiye:
İsteseniz buğday yerine orta kalınlikta ki bulgur ile de yapabilirsiniz. Cevizleri hafif ısı da her hangi bir şey ilave etmeden tava da 4- 5 dakika kadar sürekli karıştirarak kavurabilirsiniz

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.