GURME'S BLOG

Enginarlı Pilav

İkinci tarif Meysunun enginarlı pilavı, annem duymasın enginarı ve enginarın içine girdiği herşeyi herdaim yer.

DSC_0605

MALZEMELER

  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardaktan biraz daha az sıcak tavuk suyu ( tavuk suyu yerine normal suya eklediginiz tavuk bulyon’da kullanabilirsiniz.)
  • 6-7 adet donmuş enginar kalbi ( tazede kullanabilirsiniz)
  • 5-6 adet taze yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu ( demet büyük ise 1/4)
  • 1 yemek kaşığı tereyagi
  • 2 yemek kaşiğı zeytinyaği
  • Tuz, karabiber

1-Pirinci akan sıcak suyun altında nişastası yok olana kadar yıkayın
2- Taze soğanları ince ince kesin.
3- Enginarları 2 tavla zarı büyüklüğünde doğrayin.
4- Tencereye yağlari koyun. Soğanlari ve enginarlari ekleyin. 2-3 dakika arada tahta bir kaşikla karıştirin. Pirinci ekleyip yine tahta kaşikla pirinçleri zedelemeden 2-3 dakika daha kavurun.

5- Tavuk suyunu , tuzu ve karabiberi ekleyerek ocağın altıni iyice kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
6- Ocağın altini kapatin. Kapak ile tencere arasina kagıt havlu ya da peçete koyarak kapağı sıkıca kapatıp 10 dakika demlenmesini bekleyin.

7- Cok ince doğradiginiz dereotunu ekleyip tahta kaşikla pirinci zedelemeden karistirip servis tabaginiza koyun.
Tavsiye:
Pilav yaparken pirinclerin tane tane olmasını istiyorsaniz, suyu eklediğinizde 7-8 damla limon suyu ilave edin. Bu sırrı da herkesle paylaşmayin ki sizin diğerlerinden bir farkiniz olsun:-)

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.