GURME'S BLOG

Kumpir

Kuzenim Elifciğimin tarifi.Melisin elinden.

DSC_0359


  • 4 tane fırınlamaya uygun papates (russet)
  • tuz,tereyağı, ince rendelenmiş kaşar peyniri ,zeytin, salatalık turşu, sosis, salam, rus salatası, ketçap
  1. Patatesleri yıkayıp kurulayın.
  2. Her bir patatesi çatalla 10 değişik yerinden delin (buharın dışina kaçabilmesi için).
  3. Hafifçe dışını/kabuğunu yağlayin ve iri tuzla tuzlayın.
  4. Fırında, ızgara fırın telinde 350° F = 180° C de 1 saat 15 dk. pişirin.
  5. Piştikten sonra ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımı ile çıkarın.
  6. Çıkattığınız patatesleri bir kabın içinde tuz,tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ile iyice karıştırıp kabuk patateslerin içine geri doldurun.
  7. Servis ederken küçük tabakların içine zeytin, salatalık turşu, sosis, salam, rus salatası, ketçap koyunki isteyen istedigi malzemeyi patatesinin içine koyabilsin. En üste ketçap mutlaka konmalı.

Rus salatası: Konserve karışık bezelye havuç ile mayonez ve salatalık turşusu karıştırılarak yapılır.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.