Malzemeler,
- 5 kabak
- 1 soğan
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 1su bardağı yoğurt ( tülbent bezde suyunu süzün yada süzülmüş yogurt kullanın)
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz
- Tuz
Hazırlanışı,
- Kabaklarını yıkayıp, kabuklarını soymadan rendenin geniş tarafında rendeleyin.
- Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları şeffaflaşana kadar pişirin.
- Rendelenmiş kabağı ve tuzu ekleyin 10 dakika pişirin.
- Kavrulmuş kabakları soğuması için kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak, biraz zeytinyağı,tuz, ceviz ve yoğurdu karıştırın.
- Kabaklarıda ekleyin.
- En üste dereotu serpiştirin
- Malzeme miktarını isteğinize göre artırıp eksiltebilirsiniz.