GURME'S BLOG

Cevizli Kabak Meze

DSC_0449

Malzemeler,

  • 5  kabak
  • 1  soğan
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1su bardağı yoğurt ( tülbent bezde suyunu süzün yada süzülmüş yogurt kullanın)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz
  • Tuz


Hazırlanışı,

  1. Kabaklarını yıkayıp, kabuklarını soymadan rendenin geniş tarafında rendeleyin.
  2. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  3. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları şeffaflaşana kadar pişirin.
  4. Rendelenmiş kabağı ve tuzu ekleyin 10 dakika pişirin.
  5. Kavrulmuş kabakları soğuması için kenarda bekletin.
  6. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak, biraz zeytinyağı,tuz, ceviz ve yoğurdu karıştırın.
  7. Kabaklarıda ekleyin.
  8. En üste dereotu serpiştirin
  9. Malzeme miktarını isteğinize göre artırıp eksiltebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.