GURME'S BLOG

Karalahana


Bugün  ilk defa Torontoda bizim pazarlarımızın minyatürü olan organik, meyve sebze pazarına gittim.  Cumartesi sabah saat 8 de  gidilmesi gereken bir yer, sonra kalabalık oluyormuş. Sadece sebze değil herşeyin organiği  mevcut. Orda kargaşadan herşeyin ne kadar taze, körpe, chemical’dan uzak olduğunu anlıyamadım.Ancak Türkiyede görebileceğiniz tazelikte karalahana,pırasa, yer elması, taze sarmısak yine tadı ancak Türkiyede bulunabilecek havuç, domates ve meyveleri, herb’leri orda bulabilirsiniz. Yumurta et, tavuk,peynir, bakliyat, reçeller ve daha neler neler. O anda anlıyamasanızda  eve gelince neden herşeyden bol bol almadığınıza pişman olabilirsiniz. Fiatlarıda oldukça uygun.Gluten free yeast free ekmek, ve hamurişide var. Adresi http://www.villagemarket.ca/ The village Market. Have Fun.

DSC_0391


1 demet karalahana
5-6 diş doğranmış sarmısak
1-2 yk. limon
zeytinyağı
tuz

Teflon tavada zeytinyağında sarmısakları 1 dk. kokusu çıkana kadar çevirin. İnce kıyılmış ve sert damarları çıkartılmış karalahanayı tuz ve limon suyunu ekleyip 4-5 dk. daha pişirin. Balık yanında servis edebilirsiniz.
Not:  karalahana körpe değilse daha uzun pişirin, su eklemenizde gerekebilir ( tavuk suyu).

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.