GURME'S BLOG

NEWYORK STYLE CHEESECAKE

2 Yorum


Ben bu tarifi  Chatelaine dergisinde görmüştüm ve mutlaka denenmesi gerektiğine karar verip hemen bir yere yazmıştım. Klasik, herkesin yaptığı Cheesecake’in  içinde sour cream ve whipping cream olmaz, bu tam profosyonel işi, içi yumuşak ve tadı zengin. Deneyin; yiyebileceğiniz en güzel cheesecake olduğunu göreceksiniz.  Melis bu gidişle pastacı olacak.

DSC_0253


Bu cake 2 şekilde yapılir.


Birinci yöntem yani Newyork stili  istiyorsanız altına büskivi koymadan direk peynirli karışımı kalıba döküp 325dercede 45-50 dk. pişirmek.


İkinci yöntem, tepsinin tabanına büskivi karışımını koyup 350 derecede 10 dk. pişirmek. Sonrada Peynirli karışımı koyup tekra. 325 derecede 50 dk. daha pişirmek.Iki aşamalı.


Büsküvili karışım:

1 su bardağı robotto çekilmiş graham cookies ,2 yk. şeker ve 3 yk. eritilmiş tereyağı ile karıştırılıp 23 cm. lik kepçeli Chesecake kalıbına konup kaşıkla iyice kalıba bastırılarak  yapıştırılır.350 derecede 10 dk. pişirilir.


Peynirli karışım:
1kg. cream cheese ( 4 paket )
1 1/4 su bardağı şeker (300ml.)
1/2 su bardağı sour cream (125ml.)
1/4 su bardağı whipping cream (30 ml.)
2 yk. mısır nişastası (cornstarch)
1 tk.vanilya
3 yumurta
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:

  1. Mixerde şeker ve krem peynirini yumuşayana kadar çırpın.
  2. Sour cream, whipping cream, cornstarch ve vanilyayı ekleyip 5 dk. hızlı ayarda çırpın.
  3. Yavaş ayara getirip yumurtaları tek tek ekleyerek iyice karışana kadar çırpın.
  4. Ya direk kalıba boşaltıp 325 derecede 50 dk.  pişirin yada önceden 10 dk. pişmiş büskivinin üstüne koyup 325 derecede 50 dk. pişirin.
  5. Fırından çıkartıp ıslak bir bıçağı kek ile kalıp arasından geçirin böylece kek kalıba yapışmışsa ayırmış olacaksınız.
  6. Ilıyınca kelepçesini çıkartın.
  7. Soğuyuncada buzdolabında bir gece yada en az 4 saat tuttuktan sonra servis yapın.
  8. Ustune herhangi bir marka cherry cheesecake topping alip dokebilirsiniz.

DSC_0209

Reklamlar

2 thoughts on “NEWYORK STYLE CHEESECAKE

  1. Banu, uzerine hangi marka cherry filling kullandin? Cok guzel duruyor, yummm.

  2. http://kgonul.blogspot.com/search/label/DAMAK%20TADI?updated-max=2010-02-01T16:25:00%2B01:00&max-results=20&start=27&by-date=false
    Bu sayfadaki CHEESECAKE in tabanın hamuru başkadır 🙂 gercekten güzel bir tarif ödül almış bir arkadaşımdan aldım.. Sizinle paylaşmak istedim. Tarifleriniz çok güzel.. Ellerinize sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s