GURME'S BLOG

KATMER POĞAÇA

Yorum bırakın

Bu tarif Mutfak Güncesinden.  Tarifi kopyaladım.


DSC_0108

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

  1. Mayayı çok az ılık suyla eritin.
  2. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
  3. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırin.
  4. . Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün (zeytinyagida olabilir).
  5. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayin.
  6. En üsttekine yağ sürmeyin.
  7. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.
  8. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın.
  9. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180/350 derecede üzerleri kızarana kadar pisirin.
  10. DSC_0099

DSC_0103

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s