GURME'S BLOG

EL AÇMASI BÖREK

1 Yorum


Her zaman evde yufka olmuyor. Yufka aldığımız yer 45 km. uzakta. Bu sefer iş başa düşüyor. Internete bakıyoruz doğru dürüst bir tarif yok. İmdadımıza Gülipek yetişiyor. İnanılmaz kolay olan bu börek çıkıyor ortaya.


P7150014



  1. 3 bardak un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yapın.
  2. Hamuru ince uzun silindir şekline sokup portakaldan biraz küçük parçalara ayırın.
  3. Her bir parçayı top haline getirin, her tarafına zeytinyağı sürün ve bir tabağın içinde 15 dk. bekletin.
  4. O sırada istediğiniz içi hazırlayın.
  5. Tezğaha bol zeytinyağı sürün ve hamuru elinizle bastırarak yaymaya başlayın, elinizle çekiştirerek hamuru mümkün olduğu kadar çok inceltin(  zar inceligine getirin- hamurun delinmesinden cekinmeyin).
  6. Bir ucuna malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın.
  7. U şeklinde yağlanmış tepsiye dizin. üstlerine yumurta sarısı sürüp 375/190 derece fırında pişirin.

DSCN2037_2

DSCN2042_2

Reklamlar

One thought on “EL AÇMASI BÖREK

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s