GURME'S BLOG

HUMUS

Yorum bırakın

DSC_0027


MALZEMELER

  • 4 bardak haşlanmış nohut
  • Biraz haşlanmış nohutun suyu
  • 4-5 ezilmiş iri diş sarmısak
  • yarım su bardağından biraz daha fazla tahin
  • 2-3 Limon ( büyüklüğüne göre)
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • tuz, 1 yk.kimyon,
  • en üstüne kırmızı toz biber ve yine kimyon


  1. Nohutları mutfak robotunda iyice çekin,ezilsin.
  2. Sarmısak ve tahini koyup biraz daha döndürün.
  3. Limon suyunu ve yeteri kadar yumuşak değil ise nohut suyunuda koyun.
  4. Tuz ve kimyonunu ayarlayın. İyice püre olana kadar çekmeye devam edin.
  5. Düz bir tabağa alıp kimyon ve kırmızı biberle süsleyin. ( kırmızı biberli yağda dökebilirsiniz)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s