GURME'S BLOG

TAVUKLU LAZANYA

Yorum bırakın

Bu lazanya etli olanlardan daha lezzetli.


DSC_0029


Ölçülerinizi kendinizde ayarlayabilirsiniz. Ben yinede ölçü vermeye çalışacağım.

  1. 1 Soğan ve 5 diş sarmısak’ı zeytinyağında sarartın.
  2. 6 tane taze domates doğrayın içine, biraz daha pişirin.
  3. 1 yk. soya sosu, 15 yaprak taze fesleğen (basil), tuz ,2 defne yaprağı ekleyin.
  4. 4-5 Tavuk gögsünü 4-5 parçaya bölüp onuda ekleyin, birazda su, koyun. Düdüklüde tavuklar pişene kadar haşlayın.
  5. Piştikten  sonra içine yarım şişe Ragu  marka makarna sosu (yada herhangi başka bir hazır makarna sosu) (istediğiniz çeşidini) ekleyin ve bir tarafta bekletin.
  6. 2 yk. un ve 2 yk. zeytinyağını hafif sarartın 2 su bardağı süt koyup muhallebi kıvamında pişirin (beşamal sos).
  7. Lazanyaları bol suda haşlayın iyice. ( 1 paket)
  8. Büyük boy payrex’e bir sıra haşlanmış lazanya dizin ve lazanyaları hafif zeytinyağı ile yağlayın.
  9. Üstüne  önce beyaz beşamel sos, sonra bol miktarda tavuklu sos koyun.
  10. Sonra bir sıra daha lazanya, beşamel ve tavuklu sos.
  11. Bütün lazanyalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  12. İsterseniz aralara kaşar peyniri yada başka bir peynirde  serpiştirebilirsiniz. (ben beşamel sosa biraz lor peyniride ekledim, eklemesenizde olur (ricotta).
  13. En üste tekrar beyaz beşamel sos ve bol kaşar peyniri koyup 350/180 dereceye ısıtılmış fırında,  üstü kızarana kadar pişirin. ( eğer üstü kızarmıyorsa fırının üst ısını artırabilirsiniz.)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s