GURME'S BLOG

TUTMAÇ ÇORBASI

Yorum bırakın


Babannemin çorbasıda diyebiliriz. Hafif ve lezzetli. İçindeki kıtır kıt
ır kızarmış hamurlar çorbanın asıl tadını veriyor.


DSC_0027


Yapılışı

  1. Un, 1 yumurta, tuz ve su ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
  2. Biraz dinlendirip açın ve parmak uzunluğunda ince şeritler kesin.
  3. Bir kısmınıda küçük kareler şeklinde kesip kızartın.


  1. Istediğiniz miktarda yeşil mercimeği bol suda haşlayın.
  2. İçine  kestiğiniz hamur parçalarını atıp hamurlar pişene kadar 5 dk. daha haşlayın ( mercimekle ayni miktarda hamur olsun).
  3. Ocaktan alıp biraz ılımasını bekleyin.
  4. Mercimeğin iki katı kadar yoğurdu ılık ile sıcak arası çorbaya yedirin.
  5. Bol nane ve ezilmiş sarmısak koyun. Servis yaparken  kırmızı  biberli yağ dökün.
  6. En üste kızarmış hamurları serpiştirin

Biber sosu: 2 yk.Tereyağı ve 2 tk. toz biber (paprika) mikrodalgada 1 dk. eritilir..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s