GURME'S BLOG

MANTI

3 Yorum

DSC_0355


Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • tuz


Kıymaiçi

  • 200 gr. kıyma
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • tuz, karabiber
  1. Mutfak robotuna yumurta, su, tuz ve un konur.
  2. Hamur toplaşana kadar 2 dk. çevrilir.
  3. Makinadan çıkartıp sert zeminde 2 dk. el ilede yoğurmaya devam edilir.
  4. Hamur iki bezeye ayrılıp üstüne ıslak bir bez örtülerek  1/2 saat dinlendirilir.
  5. Bezeler oklava ile yuvarlak açılır piza bıçağı ilede enine boyuna kesililerek küçük kareler elde edilir.
  6. İçlerine kıyma içi doldurulur.
  7. Eğer hemen yenmiyecek ise ince uzun bir tabağa konup buzlukta 1/2 saat dondurulur, sonrada buzluktan çıkartılıp buzluğa dayanıklı plastik buzluk torbalarına doldurulur.
  8. Pişirileceği gün buzluktan alınıp donukken kaynar suda haşlanır.


Domates sosu
3 orta boy rendelenmiş domates,2 yk. domates salçası ve biraz tuz 5 dk. pişirilir.

Biber sosu

2 yk.Tereyağı ve 2 tk. toz biber (paprika) mikrodalgada 1 dk. eritilir.

Çıtır

Açtığınız mantı hamurunun bir kısmını küçük küçük kesip ( pizza bıçağı yardımı ile) kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Mantı tabaklara konduktan sonra sırasıyla domates sosu, sarmsaklı yoğurt, biber sosu, kuru nane ve isterseniz çıtırla süslenir.

NOT: Mantının hamurunu ne kadar sert yapabilirseniz o kadar güzel olur. Sert hamurdan yapılmış mantıyıda ince açmanız gerekir.Mantı pişerken devamlı başında durup pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Mantıyı yapmak kadar pişirmekte önemlidir, çünkü sert hamurdan yapılmış mantı çok çabuk suda fazla pişip eriyebilir.

Reklamlar

3 thoughts on “MANTI

  1. cok istah acici gorunuyor Banu’cum ama galiba yanlis zamanda yapilmis…Ellerine saglik… Bende Banu manti yapacak diye bekliyorum:-))))

  2. Offf sabah sabah bile inanilmaz guzel duruyor. Ben bunu sende defalarca yemis biri olarak biliyorum tabiiki nasil mukemmel oldugunu. Benim icin de yiyin bir tabak…

  3. Herzaman en cok sevdigim yemeklerdir manti buzlugumda daima bir iki torba bulundururum bu hafta sonu tekrar yapicaz bir kac torba aniden gelen misafir icin harika bir yemek..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s