GURME'S BLOG

IZGARA YEŞİL FASULYE

Yorum bırakın

Fine Cooking dergisinden bu güne kadar ne yaptımsa sonuç mükemmel ve bu blogdaki çoğu garnitür ve aparatif  ordan. Deneyin yanılmanız mümkün değil.

DSC_0493

  • 1 kilo ayıklanmış taze fasulye
  • 2 baş soyulup, iri ise ikiye kesilmiş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • 6 yk. zeytinyağı
  • 1 limonun kabuğu ve 3 yk. limon suyu
  • yarım yada 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
  • yarım bardak dolmalık fıstık
  • 1 yk. kıyılmış maydonoz.

Yapılışı

  1. Fasulyeleri ve sarmısakları zeytinyağı ile harmanlayıp tuz,karabiber, limon suyu ve kabuğunu ekleyin ( limon kabuğu koymadım).
  2. Yağsız kağıt serdiğiniz düz bir tepside 450° F = 230° C dereceye ısıtılmış fırında sarmısaklar ve fasulyeler hafif kızarana kadar pişirin.
  3. Fırında yada ocakta hafif kavurduğunuz dolmalık fıstıklarla ( bende yoktu), parmesan peynirini ve   maydonozu karıştırın.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s