GURME'S BLOG

DEREOTLU IZGARA KABAK (4 kişilik)

1 Yorum

Cumartesi günü taze fasulyeleri sarmısakla fırında pişirip tadını çok beyendikten sonra, evde buzdolabında pişmeyi bekleyen kabaklarıda aynı yöntemle fakat ona yakışacağını düşündüğümüz balsamik ve dereotuyla tadlandırdık sonuç’tan yine çok memnun kaldık( Emel ve ben).Tavuk Kievski, fırında patates ile beraber güzel uyum yaptı.

DSC_0584

MALZEMELER

  • 4 Kabak
  • 1 baş sarmısak
  • tuz, karabiber
  • 5-6 yk. zeytinyağı
  • 3 yk. balsamik sirkesi
  • 1 tk. limon suyu
  • 1 tutam dereotu

Yapılışı

  1. Kabakları soymadan enine ikiye yada üçe bölün.
  2. Her bir parçayı bu sefer boyuna üçe bölün.
  3. Sarmısaklar iri ise ikiye bölün.
  4. Kabakları, sarmisakları zeytinyağı ile harmanlayıp tuz ve karabiberle tatlandırın ve yağsız kağıt serdiğiniz düz bir tepside 400° F = 205° C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. ( çok kızarması gerekmiyor)
  5. Fırından çıkarttıktan sonra balsamik sirkesini, limon suyunu ve dereotunu ekleyin.
  6. Gerekirse biraz daha tuz ve karabiber koyabilirsiniz.
Reklamlar

One thought on “DEREOTLU IZGARA KABAK (4 kişilik)

  1. Banucugum tumu denenmis yemekler oldugu icin siteni cok basarili buluyorum.Ben de cok yararlaniyorum..Turkiyedeki pek cok dostuma da tavsiye ettim..Emklerin icin tesekkurler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s