GURME'S BLOG

SPICY BEEF- ACILI ET

Yorum bırakın

Hong Kong’lu arkadaşim, iyi çin yemeği yapmanın püf noktasının et, tavuk yada karidesi çok pişirmeden, tam piştiği anda ocaktan almak olduğunu söyledi. İçine koyduklarınız sizin seçiminiz, ben herşeye zencefil eklemeyi seviyorum mesela yemeğin tadında birşey eksikse sarmısak, rendelenmiş zencefil, chili garlic sos, susam yağı yemeğin tadını tamamlıyor.

Blackbean soslu et


  1. 5oo gr.bonfileyi yada herhangi bir eti uzun şeritler şeklinde kesin.
  2. Eti 1 yk.mısır nişastası, 1tk. şeker, 1-2 yk. soya  sosu ( dark soya ) 4-5 yk. sıvı yağ,  karabiber ile karıştırın ve pişirene kadar buzdolabında bekletin.
  3. 4 iri diş ince kıyılmış sarımsak ile 1 tane  şeritler halinde kesilmiş kırmızı biberi sıvıvağda tavanın içinde 2 dk. kavurun.
  4. Etleride ekleyip, etleri kurutmadan pişirin 3 dk. kadar.

Bu yemege black bean sos ta koyabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s