GURME'S BLOG

ZENCEFİLLİ ISPANAK SOTE ( 2 kişilik )

Yorum bırakın

Özellikle balıkla uyum yapacak  türde bir garnitür Fine Cooking dergisinden.

DSC_0269

Malzemeler

  • 2 yk. zeytinyağı
  • 1 yk. rendelenmiş zencefil ( ginger)
  • 2- 3 tane küçük doğranmış yeşil soğan
  • 1 demet  ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi (rice vinegar)
  • tuz, karabiber
  • 1 yk. susam


  1. Teflon tavada orta ateşte zeytinyağı ve zencefili 45 sn. zencefilin kokusu çıkana kadar çevirin.
  2. Yeşil soğanlarıda ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 1 dk. daha pişirin.
  3. Ocağın ısısını artırıp ıspanakları parti parti ekleyin 2 dk. kadar daha pişirip ocaktan alın.
  4. Soya sosu, sirke, tuz karabiberle karıştırın. En üstüne susamları serpiştirin.


Not: Susamları biraz ocakta pembeleşene kadar çevirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s