GURME'S BLOG

LİMONLU VE KİŞNİŞLİ PİLAV

Yorum bırakın

Somon Balığı ile çok iyi uyum yapan bu tarif Fine Cooking dergisine ait.

DSC_0308

MALZEMELER

  • 2-3 yk. tereyağı (yada zeytinyağı)
  • yarım su bardağı çintilmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tozu ( ground coriander-supermarketlerde yada bulk barn’larda var)
  • 1 bardak pirinç ( ben kokulu jasmin çin pirinci kullandım)
  • 1 buçuk bardak tavuk suyu ( yada 1 bucuk bardak suda eritilmiş 1 tane tavuk suyu tableti )
  • 2 yk. limon suyu
  • 2 yk. beyaz şarap ( ben koymadım, çünkü gözümden kaçmış )
  • 1 tane defne yaprağı ( bay leaf)
  • 1/2 tk. tuz
  • 1 yk. kıyılmış taze dereotu
  • 1 tk. rendelenmiş limon kabuğu
  • karabiber


  1. Tereyağı eritilir, soğanlar eklenip  yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Kişniş tozu ve yıkanmış pirinçler ilave edilir 1dk. kadar beraber çevrilir.
  3. Tavuk suyu, limon suyu, şarap, defne yaprağı ve suyu konur.
  4. Ocağın ısısı yükseğe getirilip 5 dk. kadar tencerenin ağzı açık olarak kaynatılır.
  5. Su seviyesi pirinçlerin hizasına düşünce ve hava delikleri oluşunca tencerenin ağzı kapatılır ocak ısısı en aza indirilir,15 dk. daha pişirilir.
  6. Altı kapatılıp 10- 15 dk kadar dinlendirilir ( kapağı açılmaz).
  7. Dereotu, rendelenmiş limon kabuğu ve karabiber eklenip servis edilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s