GURME'S BLOG

PESTO VE KEÇİ PEYNİRLİ TAVUK RULOLARI YADA CORDON BLUE

2 Yorum

Cordon Blue tarifinin motifiye edilmişi diyebiliriz, burdan yola çıkarak demekki bizde tavuğun içine konulacak malzemeyi kendimize göre  değiştirebiliriz. Mesela biraz sarmısakla kavrulmuş ıspanak olabilir...

DSC_1117
Malzemeler:

  • 4 tane kemiksiz tavuk göğsü
  • 4 yk. keçi peyniri
  • 4 yk. evde yapılmış pesto sosu ( bizde her zaman buzlukta donuk olarak bulunur)
  • 4 tane kavanozda satılan közlenmiş kırmızı biberlerden
  • 1 yumurta
  • 2 yk. süt yada su
  • 1 bardak galeta unu ( seasoned breadcrumbs)
  • kızartmak için hafif zeytinyağı yada sıvıyağ


  1. Fırını 425 dereceye ( Türkiye için 220 ) ayarlayın.
  2. Küçük bir tepsiyi yağlayın.
  3. Her tavuk göğsünü ayrı ayrı tercihen waxlı kağıt arasında incelene kadar dövün.
  4. Yumurtayı çatalla çırpıp su yada sütü ekleyin. Tavukları önce yumurtaya sonrada ekmek kırıntısına bulayın.
  5. Keçi peyniri ile pestoyu karıştırın.
  6. Tavuk göğsünün üstüne kaşık yardımı ile yayın ve bir tane közlenmiş biberide peynirin üzerine koyun.
  7. Bu işlemi her incelttiğiniz tavuk için tekrarlayın.
  8. En kısa uctan başlayarak rulo şeklinde sarın. ( bir kürdanla birbirinede tuturabilirsiniz ben yapmadım).
  9. Teflon tavaya zeytinyağını ( tavuk ancak kizaracak kadar az yag 5-6 yk.kadar ) koyun orta ateşte tavuk rulolarının her tarafı kızarana kadar çevirerek kızartın.
  10. Her tarafları kızarınca yağladığınız tepsiye yerleştirin 12-14 dk. fırında pişirin.
  11. Dilimleyerek servis edin.


CORDON BLEU: Ayn
ı tarifi kullanarak herbir inceltilmiş tavuk göğsünün içine 1 dilim swiss chesee  ve bir dilimde cooked ham ( jambon ), tuz ve karabiber koyarak rulo yapın.Misafir gelmeden bir kaç saat önce hazırlayıp buzdolabında tutun böylece malzemeler iyice birbirine yapışacak. Son dakika pisirin. Bunu dilimlemeye gerek yok .Garanti veriyorum her yiyen arkadaşınız çok beyenecek.


Pesto

  • 1 büyük demet basil (fesleğen)
  • 3- diş sarmısak (4-5 tanede koyabilirsiniz)
  • 3-4 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • tuz
  • rendelenmiş parmesan peyniri


  1. Mutfak robotuna basil, tuz, sarmısak ve dolma fıstığı konup çok ince kıyılır.
  2. Zeytinyağı eklenir, püre olana kadar çekilir.
Reklamlar

2 thoughts on “PESTO VE KEÇİ PEYNİRLİ TAVUK RULOLARI YADA CORDON BLUE

  1. Fotografta harika, tarifte…

  2. Yayinladigindan beri aklim bunu denemekte idi, bu aksam denedim. Nefis bir tat, sagolasin…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s