GURME'S BLOG

NOHUTLU PATLICAN

Yorum bırakın

Klasik acılı, ekşili, naneli ve nohutlu Antep yemeği.

DSC_0952



MALZEMELER

  • 2 bardak haşlanmış nohut
  • 150 gr. kuzu kuşbaşı yada kuzu kıyması
  • 1-2 tane kuşbaşı doğranmış patlıcan ( 1 tane chinese eggplant)
  • 1 küçük ince doğranmış soğan
  • 2 yk. acı biber salçası, 1 yk. domates salçasıı ( miktarları artırabilirsiniz)
  • 1/2 limon, 2 yk. kuru nane, 1-2 yk. zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarmısak


  1. Kuşbaşı etle nohutu beraber haşlayin.
  2. Içine soğanı, patlıcanı, biber ve domates salçasını koyup patlıcanlar yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Zeytinyağında naneyi 30. sn. kadar pişirin limonuda ekleyip pişmiş yemeğin üstüne dökün. (en üstüne biraz  daha nane serpebilirsiniz).
  4. Tabaklara koyduktan sonra isteyene ezilmiş sarmısak koyun.

Ben kuşbaşı kuzu olmadığı için kuzu kıymasını biraz rendelenmiş soğanla karıştırıp 3-4 bardak suda haşladım ve haşlanmış nohutları içine kattım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s