GURME'S BLOG

PATLICANLI PİLAV

1 Yorum

DSC_0796



MALZEMELER

  • 1 kase (100 gr.) küçük kuşbaşı doğranmış kuzu yada süt danası et
  • 1-2 tane kuşbaşı doğranmış patlıcan ( yada 1 büyük  chinese eggplant)
  • 1-2 tane rendelenmiş domates
  • 1 bardak pirinç
  • tuz, 3 yk yag


  1. Eti 2 yk. sıvıyağ ile kavurun ( 3 dk.).
  2. Patlıcanları kızartın.
  3. Pirinci 10 dk. ılık suda bekletin.
  4. Tencerenin en altına etleri, onun üzerine kızarmış patlıcanları, onun üzerine pirinci ve rendelenmiş domatesleri en son da 1  1/2 bardak kaynamış suyu ve birazda yağ ekleyip önce orta ateşte, suyunu çekincede en kısık ateşte pişirin.
  5. Düz bir tabağa ters çevirin.
Reklamlar

One thought on “PATLICANLI PİLAV

  1. Banucum bu ne muhtesem goruntu. Fotografa dalasim geldi. Eline saglik…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s