GURME'S BLOG

AŞURE

Yorum bırakın

DSC_0738

MALZEMELER

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • yarımşar su bardağı pirinç, nohut, fasulye, üzüm
  • 5- adet incir ve  10 adet kayısı
  • 1 portakalın kabuğu ( ben büyük tarafla rendeliyorum)
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu


Üstü için

2 çay kaşığı tarçın-yarım bardak ince çekilmişceviz veya fındık-4 çk. kuş üzümü- 4 kaşık dolmalık fıstık (Hepsini karıştırın)

  1. Akşamdan buğday, pirinç, nohut, fasulye ayıklanıp yıkanır.
  2. Buğday ile pirince iki  bardak su konup 5 dk. kaynatılır. Kapağı kapatılır bir gece bekletilir.
  3. Fasulye ve nohut’da bir gece suda bırakılır ve ertesi gün haşlanır.
  4. Ertesi sabah buğday ile pirince  5 bardak su eklenip,  düşük ısıda buğday eriyene kadar pisirilir.
  5. Pisiririken suyu azaldıkça  ara sıra su eklenerek ( 5 bardak daha ) kaynatmaya devam edilir. (yaklasik 3 saat)
  6. Buğday erimeye başlayınca ve ocaktan indirmeden bir saat önce, rendelenmiş portakalı eklenir.
  7. Buğday eridikten sonra ise nohut ve fasulye eklenip bir süre daha beraber kaynatılır.
  8. Şeker konur, 5 dk. daha yavaş yavaş pişirmeye devam edilir.
  9. Yıkanmış kuru üzüm, küçük küçük kesilmiş kayısılar konup 5 dk. daha kaynatılır.
  10. Gülsuyu ilave edilir yarım saat kapağı kapalı olarak dinlendirilir.
  11. Sıcakken kaselere konur. Servise kadar buzdolabında tutulur.
  12. Servis yaparken üstüne tarçın cevizli karışım serpiştirilir

Not: Aşure yavaş ve iyi pişirilmeli, suyu ayarlı olmalı, taneler dibe çökmemeli en önemlisi soğuyuncaya çok koyulaşmamalıdır.Eğer çok koyulaşmış ise ertesi günü su ekleyip bir taşım kaynatıp, tekrar soğutabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s