GURME'S BLOG

İÇ BAKLALI VE KABAKLI ENGİNAR

Yorum bırakın

Müzeyyen Hanım bunu yaparken Iç bakla bulamamış. İç baklasızda tadı harikaydı.

DSC_0627


MALZEMELER

  • ½ kg iç bakla (İran marketlerinde donuk olarak satılıyor)
  • 6 adet enginar (taze veya donuk )
  • 2 adet kabak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 portakalin suyu
  • 1 corba kaşığı limon suyu
  • 1 demet dereotu

Bir tencereye

  1. Ayıklanmış ve piyaz şeklinde doğranmış soğanları, İnce ince dogranmış kabakları, Kabukları ayıklanmış ve az haşlanmış iç baklayı koyun,
  2. Enginarları limonlayıp bu malzemenin üstüne yerleştirin.
  3. Üzerine tuz, toz şeker ve unu serpin
  4. Zeytinyagını dökün
  5. 1 su bardağı su ve portakal suyunu da ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
  6. Servis yaparken sebzeleri enginarların içine yerleştirin ve üzerlerini dereotu ile süsleyin.

Not: İç baklaları mutlaka önceden pişirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s