GURME'S BLOG

GÜLLAÇ

Yorum bırakın

DSC_0684


MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 20 çk. şeker
  • 1-2 çk. gül suyu
  • 6-7 güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • nar taneleri
  • 20-25 santim çapında yuvarlak yada dikdörtgen  şeklinde kenarları yüksek servis tabağı

  1. Süte şekeri ekleyip kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra gül suyunu koyun.
  3. Güllaç yapraklarının her birini dört eşit parçaya böldükten sonra parçaları  sütün içine daldırıp  çıkarın ve servis tabağına bir kat yerleştirin üzerine bir kepçe dolusu süt dökün ve ceviz parçaları serpiştirin.
  4. Bu işlemi bütün yapraklar bitene kadar bir sıra güllaç, süt ve ceviz şeklinde tekrarlayın.
  5. Üzerine kalan sütü gezdirin.
  6. Yaklaşık 30 dakika güllaç yapraklarının sütü çekmesini bekleyin. Servise sunmadan  nar tanesi, fındık, ceviz ya da fıstık içiyle süsleyin.


Not: Eğer süt yetmesse biraz daha kaynatıp (şeker ve gül suyunu unutmayın) ekleyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s