GURME'S BLOG

MUZLU KEK

DSC_0426

Malzemeler

  • 1 bardak şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 2 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı kabarma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 tane buzlukta karartılmış muz ( muzu olgun iken buzluga koyun bir gün sonra dışarı çıkartın eriyince ezin)
  • 1 tane küp küp kesilmiş elma ( isterseniz)
  • 2 avuç damla çukulata
  1. Şeker, yumurta ve vanilya, şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Sıvı yağ eklenir, 1 dakika daha çırpılır.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonat eklenir, kaşıkla karıştırılır.
  4. Ezilmiş muzu, elması ve damla çukulatasıda konur ve fazla karıştırmadan keke yedirilir.
  5. 350 F/ 180 derecede (Türkiye için) ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yada batırdığınız çubuk temiz çıkana kadar pişirilir.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.