GURME'S BLOG

FIRINDA HAVUÇ ( 8-10 kişilik )

Yorum bırakın

DSC_0322


MALZEMELER

  • 5 büyük boy havuç
  • 4 büyük boy parsnips- yabani havuç
  • 3 yk. zeytinyağı
  • 1 yk. tuz, biraz karabiber
  • 3-4 yk. tuzsuz tereyağı
  • 2 yk. ince kıyılmış shallots-yada kuru soğan
  • 2 yk. ince kıyılmış chives-frenk soğanı -yada taze soğan
  • 1 yk. ince kıyılmış taze rosemary-biberiye
  • 1 yk. ince kıyılmış taze thyme- taze kekik
  • 1-2 diş ezilmişsarmisak


  1. Fırının ısısını 450° F = 230° C  ( Türkiye için) dereceye getirin.
  2. Düz ve büyük bir tepsiye yarım parmak kalınlığında ve bir parmak boyunda doğranmış ve zeytinyağla harmanlanmış havuçları yayın.
  3. 15 dk. bir karıştırarak 40 dk. pişirin.
  4. Havuçlar pişerken tereyağıni mikrodalgada 30 sn. eritin ve içine  shallots, chives, rosemary, thyme ve sarmısakları koyup karıştırın.
  5. Havuçlar fırından çıkar çıkmaz bu tereyağlı sosu üstüne dökün.


Bu garnitürü misafir gelmeden çok önce pişirip, sosunuda hazırlayabilirsiniz. Son dakika mikrodalgada ısıtıp tereyağlı sosunu dökerek servis edebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s