GURME'S BLOG

ARMUT TATLISI

1 Yorum

Bu güzel armut tatlısı tarifide Meysun’a aittir.
DSC_0338

MALZEMELER

  • 2 su bardağı beyaz şarap
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 2-3 tane karanfil
  • Kaymak
  • 10-12 tane sevdiğiniz çeşit armut


İç malzemesi

  • bir avuç çekilmiş ceviz,bir avuç dolmalık fıstık, bir avuç dolmalık üzüm ve 1 yk.tarçını karıştırın.


  1. Armutları soyun ortalarını elma oyacağı ile çıkartın.
  2. Şarap, su, şeker, tarçın çubuğu ve karanfilleri büyük ve derin bir tencereye koyun.
  3. Ocağın altını en kısık ateşe getirin armutları bu şurubun içinde pişirin.
  4. çatal batırdığınızda armutlar çatal içine girecek kadar yumuşamışsa pişmiş demektir.
  5. Armutları bir tabağa alın ve içlerini iç malzemesi ile doldurun.
  6. Tenceredeki şurubun içine 3-4 yk.  mısır nişastası (hafif sulandırılmış) koyup 1dk. kaynatın.
  7. Bu hafif koyulaşmış şurubu en son armutların üzerine dökün.

Kaymakla servis edin.

Reklamlar

One thought on “ARMUT TATLISI

  1. Banucum, herseyi cok nefis yapmistin, tam anlamiyla stuffed olduk. Ellerine saglik. Ben onca et ve yemekten sonra iki tane armut tatlisi ve bir parca da kabak tatlisi yemeden edemedim. Kabak tatlisinin da tarifini koyar misin lutfen. Ne kadar seker kullandin?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s