GURME'S BLOG

FESLEĞENLİ ILIK PATATES

Yorum bırakın

DSC_0326


MALZEMELER

  • 1 kilo (4-5tane) tercihen yukon gold patates (beyaz, sarı hatta kırmızı kabuklu patateste kullanabilirsiniz)
  • 1 bardak dolusu taze fesleğen
  • 1 -2 diş ezilmiş sarmısak
  • 3 yk. sirke ( tercihen red wine vinegar)
  • 1 yk. dijon hardalı
  • tuz, karabiber
  • 2/3 bardak zeytinyağı veya herhangi bir sıvı yağ


  1. Mutfak robotunda fesleğeni, sarmısağı, sirke, hardal, tuz ile biberi çekin, sonra zeytinyağını koyup biraz daha çekin .
  2. Patatesleri iyice haşlayın. Ya elinizle yada çatalla parçalayın.
  3. Yaptığınız  sosu sıcak patateslerin üzerine dökün güzelce karştırın.
  4. Istediğiniz miktarda parmesan peynirini rendeleyin ve onuda patatese ekleyip karıştırın.
  5. Ilık ılık servis edin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s