GURME'S BLOG

LİĞME ET (7 kişilik)

1 Yorum

Tandır yumuşaklığında bir et yemeği. Tarifini aldığım arkadaşım bana bu etin tarifini vermekten kurtulmuş oluyor, çünkü kolay diye bir yere yazmadığımdan, her seferinde arayıp hangi tür et almam gerektiğini, kaç derecede pişeceğini sorarım.


DSC_0346

MALZEMELER

  • 2 kilo veal shoulder ( süt danasının omuz kısmı) higland farms’dan alınacak (et’te yağ ve kemik olduğundan miktarını kişi başına 280 gr. olarak ayarlayabilirsiniz )
  • Kekik, tuz
  1. Fırının ısısını 250° F = 125° C (Türkiye için) ayarlayın.
  2. Derin bir kaba (hindiyi pişirdiğimiz tencere gibi) etleri koyun.
  3. Tencerenin ağzını önce folyo ile sarın arkasından kapağını sıkıca kapatın.
  4. Tencerenin kapağını et pişene kadar açamassınız.
  5. Et miktarı 4 kişilikte olsa yani 1 kilo 200gr. pişme süresi 4 buçuk saat’ten başlıyor. Siz en iyisi en az kendinize 6 saat verin büyük gurup misafir için. Et misafir gelmeden önce pişsede kuruma problemi yok fırında durabilir.
  6. Piştikten sonra sıcak olacağından iki çatal yardımı ile liğme liğme yapıp üstüne tuz ve çok bol iyi cins kuru kekik dökün. Beyaz sade pilavla servis edin.

Et az ısıda uzun süre, dışarıdan hiç hava almadan kendi buharında pişmelidir.

 

 

DSC_0983

Reklamlar

One thought on “LİĞME ET (7 kişilik)

  1. Ben bunu Mihriban’da yemistim. Tandir tadinda oluyor, cok guzel.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s