GURME'S BLOG

KIZARMIŞ TAVUK

Yorum bırakın

DSC_0099
MALZEMELER

  • 1 orta boy tavuk
  • 3 yk. tereyaği
  • 7-8 diş sarmısak
  • 7-8 tane arpacık soğanı yada kuşbaşı doğranmış kuru soğan
  • 3-4 dal biberiye ( isteğe bağlı)
  • 3-4 dal thyme ( isteğe bağlı)


  1. Fırını 450/230 dereceye getirin.
  2. Tavuğu yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.
  3. Bol tuzla ovun ve  karabiber serpin.
  4. Erittiğiniz 2 yk.tereyağını tavuğun her tarafına sürün.
  5. Sarmısak ve soğanlarıda 1 yk. tereyağıyla yağlayıp bir kenarda bekletin.
  6. Çukur seramik yada cam tepsiniz varsa içine tavuğu koyun 30 dk. pişirin sonra fırını açıp içine biberiye, thyme( eğer bu otların kokusunu seviyorsanız) dalları ile sarmısak ve soğanlarınızıda koyun ve bir 20-30 dk. daha pişirmeye devam edin.


Not:
Ben tavuğu zabiha marka / helal alıyorum  arz bakery yada iran marketlerinde  bulabilirsiniz)

Asıl tarifte bütün malzemeler  beraber tepsiye konuyor ve pişme süreside 55dk. Ancak bu kadar uzun sürede soğan ve sarmısaklar yanıyor, tavukta büyüklüğüne göre geç pişebiliyor. Her ne kadar tavuğu kızarmış görsenizde tavuğun pişip pişmediğini anlamak için çatal batırın, tavuğun içinden su sızmıyorsa pişmiş demektir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s