GURME'S BLOG

BEEF STROGANOFF

Yorum bırakın

DSC_0075

MALZEMELER

  • 1 Kilo küçük kesilmiş kuşbaşı et ( veal stew)
  • 1 büyük soğan
  • 10 tane doğranmış beyaz mantar
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 3 yk.ekşi krema (sour cream)


  1. Teflon tavada etler parti parti suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir ve mantarlar eklenip biraz daha pişirilir.
  3. Et ve mantarlı soğan bir tencereye konur. Etlerin üstünü ortene kadar su ilave edilir.
  4. Şarap, tuz ve karabiberide eklenir
  5. . Önce yüksek sonra orta ateşte 10-15 dk. suyu uçup etler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Ocaktan almadan biraz önce biraz un serpilir hızlı hızlı karıştırılıp altı kapatılır.
  7. Kreması konup karıştırılır ve servis edilir.


Not: Misafir için ölçüleri iki misline çıkartın. Eti önceden pişirip, misafir gelince de microdalgada ısıtıp kremasını koyabilirsiniz.

Pilav yada tereyağlı taze makarna ( fresh egg noodles) ile servis edebilirsiniz


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s