GURME'S BLOG

RULO BÖREK

Yorum bırakın

Selmada yediğimiz bu böreği çok beğendik, tarifinide yazıp yolladı teşekkür ediyoruz.

 

 


 

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 3 haşlanmış patates
  • 200 gr. margarin/ zeytinyağıda olabilir
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 bardak yoğurt
  • 3 yumurta
  • Maydanoz (isteğe baglı)

 


  1. Patates, margarin, peynir, yoğurt, yumurta ve maydanozu  food processor’da pure haline getirin.
  2. Yufkalari ortadan ikiye bölün.
  3. Bölünmüş her yufkanın uzerine iç malzemeyi  eşit olarak sürün.
  4. 3 yarım yufkayı  üst üste koyun ve düz ucundan sararak rulo haline getirin.
  5. Rulolardan 2 parmak kalınlığında yuvarlak parçalar kesin. Yuvarlak borekleri tepsiye yerleştirin ve üstüne rendelenmis kaşar peyniri, veya mozzarella veya cheddar koyup biraz da kırmızı biber (paprika) serpip 350/180 derece fırında üstü ve altı hafif kızarana kadar pişirin.

NOT: Arzu ederseniz ruloları saran wrap’e sararak buzlukta uzun süre saklıyabilirsiniz.  Donmuş rulolari pişirmeden önce bir müddet dışarıda bırakın.  Tam cözülmeden dilimleyin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s