GURME'S BLOG

UN HELVASI ( 6-8 kişilik)

Yorum bırakın

Un helvasının sırrı kısık ateşte yavaş yavaş unu kavurmaktır bu sırada içindeki fıstıklarında yavaş yavaş pembeleştiğini göreceksiniz.

Malzemeler

  • 125gr. tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3-4 yk. çam fıstığı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt


  1. Şeker sütün içinde eritilir.
  2. Yağ ısıtılır fıstıklar konur bir iki kere karıştırılıp elenmiş un ilave edilir.
  3. Çok kısık ateşte sabırla karıştırarak fıstıklar kızarana kadar kavrulur. ( un fıstıklardan önce pembeleşmişse ocak yeteri kadar kısık ateşte değil demektir.)
  4. sütü eklenir orta ateşte tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alip tabağa dizilir.

NOT:Az kişi  için malzeme miktarını yarıya düşürebilirsiniz

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s