GURME'S BLOG

SEBZELİ PATATES PÜRESİ ( 10 kişi)

Yorum bırakın

Ayşegül’ün yaptığı bu pürenin tadı kadar görünüşüde güzel.

  • MALZEMELER
  • 5 orta boy havuç haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış
  • 1 paket dondurulmuş bezelye (haşlayın)
  • 8 orta boy patates
  • 1 paket tavuk bulyon
  • 1 çk. hardal
  • 2 çk. mayonez
  • 1.5 limon suyu
  • 3 çk. zeytinyağı
  • 3 çk. karabiber
  • tuz
  • kenarı klipsli tart kabı


  1. Havuç ve bezelyeyi karıştırın.
  2. Patatesleri tuzlu suda tavuk bulyon ile haşlayın, kabuklarını soyup püre yapın.
  3. Hardal, mayonez, limon suyu, zeytinyağı; karabiber ekleyerek blenderden geçirin
  4. . Tart kalıbının yarısına sırayla sebzeleri yarısı patates ve geri kalan sebzeleri dizin.
  5. Buzdolabında bir gece bekletin.
  6. Klipsten çıkartıp servis yapın.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s