GURME'S BLOG

BEEF ENCHILADAS (Mexica) 4 kişilik

Yorum bırakın

Ben bu tarife bayıldım hem çok kolay hem hafif ve lezzetli; cilantro seviyorsanız tabiiki.

MALZEMELER

  • 1 yada 2 kutu enchilada souce
  • 1 1/2 bardak monterey jack cheese
  • 8 tane küçük (6-inch) tortillas
  • 2/3 bardak kıyılmış taze cilantro ( taze kişniş)
  • 500 gr. kıyma
  • 1 tane soğan
  • kimyon, tuz, karabiber


  1. Biraz zeytinyağında kıyma, yemeklik doğranmış soğan,tuz karabiber ve kimyonu 5dk.pişirin
  2. Ocaktan alıp 1/2 bardak enchilada sosu ekleyin( eğer benim gibi  cilantro sevenlerdenseniz kıymasınada biraz cilantro koyun.
  3. Hafif ıslatılmış kağıt havluya 1 tane tortillayı sarıp 30sn. mikrodalgada ısıtın.
  4. Hemen içine bol kıyma ile 1 yk. peynir koyup rulo şeklinde sarın ve fırına dayanıklı yağlanmışbir kabın içine dizin. Bütün tortillaları önce ısıtıp sonra rulo yaparak kaba dizdikten sonra üstüne biraz daha enchilada sos koyup fırının sadece üst ısısını açarak (500/260 derece) üstü kızarana kadar 5dk. kadar pişirin.
  5. Çıkartıp geri kalan peyniri üstüne serpiştirip peynir eriyene kadar 1dk. tekrar fırına koyup cikartin.
  6. Servisten önce sosun geri kalanınıda üstüne dökün. En son cilantrosunu (kişniş) serpiştirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s