GURME'S BLOG

KREM PEYNİRLİ PATATES PÜRESİ

Yorum bırakın



MALZEMELER

  • İstediğiniz çeşit mantar iki  avuç
  • 4 tane sarı patates / yukon gold ( beyazda olabilir)
  • 1 yk. krem peyniri
  • 2 yk. ekşi krema ( sour cream)
  • 1/2 bardak süt.
  • tuz
  • taze kekik/thyme

  1. Mantarları tereyağında kızartın. Bir tabağa alın.
  2. Patatesleri haşlayıp kabuklarını çıkartıktan sonra daha sıcakken patates eziceği yada çatal kullanarak ezin.
  3. Hemeniçine süt, krem peyniri, ekşi krema (sour cream), tuz ekleyip karıştırın.
  4. Servisten önce mantarları mikrodalgada ısıtın ve patates püresinin üstüne koyun en üste taze thyme ( kekik) serpiştirin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s